ارسال ۴۰۴ اثر به جشنواره اشراق

حجت السلام کمساری رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی گفت: اصلی ترین وظیفه این دفتر تبلیغ دین به زبان هنر است چون زبان هنر ماندگاری بیشتری دارد. این دفتر فعالیت های متعددی را انجام می دهد. برگزاری کلاس های آموزشی و هنری در بخش های مختلف هنر تصویری، تجسمی و غیره از جمله این فعالیت هاست.

حجت السلام کمساری ادامه داد: الان ۵ انجمن فرهنگی راه اندازی کردیم که بیش از ۵ هزار طلبه زن و مرد در آن فعالند. در خرداد ۹۲ فراخوان سه جشنواره شعر،فیلم و عکس را دادیم که در حال حاضر جشنواره فیلم اشراق را برگزار می کنیم.

وی درباره تعداد آثار رسیده به جشنواره عنوان کرد: سال گذشته ۴۱۰ اثر به جشنواره رسید و امسال نیز ۴۰۴ اثر رسیده که در ۴ بخش فیلمنامه، فیلم داستانی کوتاه، مستند و پویانمایی داوری می شود. از میان این آثار ۲۸۰ اثر در بخش اصلی و ۱۲۰ اثر در بخش تجربی است. در بخش فیلمنامه ۱۵۰ اثر در بخش اصلی و ۷۰ اثر در بخش تجربی است. همچنین در بخش داستانی ۶۰ اثر اصلی و ۳۰ اثر تجربی هستند.

کمساری افزود: در بخش مستند ۸۵ اثر اصلی و ۳۵ اثر تجربی هستند. در بخش پویانمایی کلا ۱۶ اثر داریم. ۳۲۰ اثر مربوط به آقایان و ۶۶ اثر نیز مربوط به خانم هاست. ۱۵۰ اثر مربوط به تولید حوزویان و ۲۵۴ اثر هم مربوط به افراد غیر حوزوی است.

رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: این آثار در دو مرحله داوری شده و نمایش فیلم های راه یافته در سه نوبت صبح،عصر و شب در قم برگزار می شود و نشست های تخصصی نیز در این زمینه داریم.

حجت السلام کمساری با اشاره به لزوم ارتباط روحانیت و سینماگران اظهارکرد: در برنامه اختتامیه یک مجله ویژه تهیه کردیم و برخی دیدگاه ها را بیان خواهیم کرد.  اصحاب فرهنگ و هنر کمتر نظرات کارشناسان حوزه دین را شنیدند و فکر می کنیم اگر بتوانیم گفتمان نزدیک بین سینماگران و روحانیت برقرار کنیم،به توافق نظر بیشتری برسیم. سال گذشته کارگاه سه روزه فیلمنامه نویسی برگزار کردیم.

محمد شکیبادل دبیر اجرایی دومین جشنواره فیلم اشراق درباره آن گفت: در جشنواره فیلم اشراق به چهار بخش توجه کردیم که شامل مستند، فیلم کوتاه،پویانمایی و فیلمنامه است و به بخش های رقابتی اصلی و تجربی تقسیم می شوند. در جشنواره سال گذشته بخشی تحت عنوان ویژه داشتیم که آثار طلاب را بررسی می کردیم اما الان نام آن تبدیل به بخش تجربی شده و فقط شامل فیلم های اول فیلمسازان نیز نمی شود.

شکیبا دل ادامه داد: سال گذشته در بخش داوری از تعداد کمتری استفاده کردیم اما امسال سعی کردیم از چهره های برتر فیلمسازی استفاده کنیم. در بخش داوری از حضور همایون اسعدیان در بخش داستانی و بهروز شعیبی بهره خواهیم برد. مهرداد اسکویی بخش مستند را داوری می کند و در حوزه هنری و تولید اجرایی هم از حضور حسین معززی نیا استفاده می کنیم. در ترکیب داوران و هیأت انتخاب از چهره حوزوی آقای سعادتی استفاده می کنیم که ایشان از اولین روحانیونی هستند که وارد حوزه تولید فیلم شدند و مشاور ریاست سازمان سینمایی وزارت ارشاد هستند.

دبیر اجرایی جشنواره اشراق خاطرنشان کرد: در بخش هیأت انتخاب از چهره هایی استفاده کردیم که هم سازنده فیلم باشند و هم زندگی طلبه گی را تجربه کرده باشند. فرید فرخنده کیش در بخش تولید. مراد نظری مستند ساز و مهدی بنکدار از جمله این افرادند.

شکیبادل درباره بخش فیلمنامه جشنواره بیان کرد: سیدناصر هاشم زاده مسئول تأیید فیلمنامه و از مشاوران کارهای مجید مجیدی، محمدرضا بهشتی دبیر شورای تأیید فیلمنامه در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، حجت السلام علی برزی مدیرگروه فیلم و سریال شبکه سحر،وحید حیاتی مسئول بخش تولید فیلم در شبکه قرآن قم و محمد باقر انصاری جزو هیأت انتخاب فیلمنامه هستند.

وی یادآوری کرد: در جشنواره سال گذشته این قول را دادیم که برایشان کارگاه های آموزشی و عملیاتی برقرار کنیم اما امکان پذیر نشد ولی یک کارگاه فیلمنامه نویسی و مستند با شرکت ۲۵ نفر و در سه روز برگزار کردیم که دکتر پرویز کلانتری، محمود رحمانی در بخش ایده تا فیلمنامه و فرید دقاقله از اساتید این کارگاه بودند.

شکیبا دل گفت: امسال توافقنامه ای را با نهادهای موثر برای خرید و یا توجه به آثار با مرکز سینمای مستند و تجربی داشتیم تا از نفرات برتر حمایت و پشتیبانی کنند.

این جشنواره ۷ و۸ و۹ آبان برگزار می شود و اختتامیه آن با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرکز همایش های بین المللی دفتر تبلیغات اسلامی است. از سه فیلم نیز در حوزه روحانیت تقدیر خواهد شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در facebook

آثار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *